top of page
  • Foto van schrijverPatrick Kanebrugge

Belang van een financieel plan

Een financieel plan is essentieel voor een startend/klein bedrijf. Het is een routekaart, een richtlijn, een herinnering aan wat jouw doelen zijn. Het maakt de kosten voor het behalen van de beoogde doelen inzichtelijk en zoekt naar manieren om deze kosten te beheersen. Het is zo belangrijk dat investeerders en bankiers niet eens een afspraak met een onderneming zullen maken als er geen financieel plan is opgesteld.


Een financieel plan helpt ondernemers precies te zien wat er gebeurt door de gegevens te bekijken en te analyseren. Kortom, elke eigenaar van een startend/klein bedrijf moet een goed doordacht financieel plan hebben en de voortgang regelmatig afzetten tegen het plan om te bepalen of de onderneming in de juiste richting gaat of dat er maatregelen nodig zijn om bij te sturen.


Bij BrisQ Business Boost komen wij veel ondernemers tegen die een ontzettend goed concept of idee hebben, maar tegelijkertijd ook moeite hebben om het concept cijfermatig goed uit te werken. Onze expertise ligt precies op dit vlak, dus ben jij een ook zo een ondernemer? Aarzel dan niet en neem vandaag nog contact op of plan direct een gratis adviesgesprek in via

bottom of page